Naslovnica Život “Potpredsjednik SAD nije u karantinu”

“Potpredsjednik SAD nije u karantinu”

145
Mike Pence

Washington — Bijela kuća demantovala je informacije da je potpredsjednik SAD-a Mike Pence stavljen u karantin poslije otkrića da je jedna njegova saradnica zaražena korona virusom, javlja AFP.

Portparol američkog potpredsjednika Devin O'Malley rekao je u saopštenju da će Pence doći na posao u ponedjeljak kao obično pošto ima negativne testove na korona virus svaki dan.

“Potpredsjednik Pence nastavit će slijediti savjete medicinskog tima Bijele kuće i nije u karantinu”, rekao je on, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Penceovoj portparolki Katie Miller je 8. maja konstatovano da je zaražena korona virusom, ona je drugi slučaj u Bijeloj kući poslije marinca u službi predsjednika Donalda Trumpa koji je testiran pozitivno prethodnog dana.

Pence i Trump se testiraju svaki dan na korona virus.

Tri člana tima Bijele kuće za borbu protiv korona virusa ostaju u izolaciji zbog moguće izloženosti virusu, javili su 9. maja američki mediji.

Pod mjerom izolacije su epidemiolog Anthony Fauci, direktor Centra za prevenciju zaraznih bolesti (CDC) Robert Redfield i direktor Savezne uprave za lekove (FDA) Steven Hahn.

U epidemiji je u SAD umrlo gotovo 80.000 ljudi, prema podacima referentnog univerziteta Johns Hopkins.

(StarMo)