Naslovnica Mostar Potpisano: Doktorima i stomatolozima veće plate u HNK

Potpisano: Doktorima i stomatolozima veće plate u HNK

148

Mostar — Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg u srijedu je uime svih poslodavaca u zdravstvenom sustavu HNK, s predsjednikom Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije u HNK Borisom Matićem i u prisustvu zamjenika predsjednika Sindikata Elvedina Habibije, potpisao novi Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području ovog kantona.

U skladu s postignutim dogovorom pripremljen je Kolektivni ugovor kojim je predviđeno povećanje osnovne plaće za ukupno 20 posto u dva koraka, i to na početku prve godine primjene Kolektivnog ugovora deset posto i dodatnih deset posto na početku sljedeće godine, s tim da je Kolektivni ugovor zaključen na razdoblje od tri godine, priopćeno je iz kantonalne vlade.

“Tijekom razgovora koje smo vodili s predstavnicima sindikata iskazali smo puno razumijevanje i uvažili činjenicu da se radi o poslovima koji zahtijevaju iznimnu odgovornost za život i zdravlje ljudi te, unatoč složenim financijskim uvjetima, ponudili model povećanja plaća koji su predstavnici sindikata, također razumijevajući ukupno stanje, prihvatili. Koristim prigodu svim sudionicima u ovomu procesu koji je doveo do današnjeg čina potpisivanja Kolektivnog ugovora čestitati i iskreno zahvaliti”, kazao je Herceg.

Također, ističe kako je Vlada u duhu iskrenog i potpunog socijalnog dijaloga, tijekom cijelog mandata jasno pokazala i posvjedočila vrlo izraženo razumijevanje za ulogu svih zdravstvenih djelatnika.

“Ulagali smo i ulažemo u izgradnju novih zdravstvenih objekata, poput nove zgrade Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar, pomagali i pomažemo sve naše zdravstvene ustanove, kontinuirano poboljšavajući i njihov materijalni status i uvjete rada. S obzirom na to da smo ponovno u vremenu kada svjedočimo povećanju broja zaraženih koronavirusom, ali i posljedicama niza globalnih izazova druge vrste, i danas se želim zahvaliti na svemu što su naši liječnici i cjelokupno zdravstveno osoblje učinili kako bismo se lakše nosili sa svim nedaćama koje nam je pandemija donijela”, kazao je predsjednik Vlade HNK.

(StarMo)