Naslovnica Politika Potpisan sporazum SDP i NS u Mostaru

Potpisan sporazum SDP i NS u Mostaru

360
foto: N1

Mostar — Predstavnici gradskih odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i Naše stranke u Mostaru potpisali su danas sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Mostaru 20. decembra pod nazivom koalicije “BH Blok”.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare povodom potpisivanja ovog sporazuma, u njemu su sadržani svi programski ciljevi i ono za šta će se kandidati ove dvije stranke boriti u Mostaru, a to je rješavanje životnih problema građana, javlja N1. Predviđeno je formiranje vijeća koje će se sastojati od po tri člana iz obje stranke, a koje formirati kolaciju i utvrdite kandidate. Pozvali su i ostale stranke, koje nisu bile na vlasti posljednjih 20 godina, da im se pridruže.

“Naša stranka dijeli ovaj optimizam. Svjesni smo ideoloških razlika, ali za ovaj cilj – historijski demokratski događaj koji će se desiti u Mostaru 20.12. pozivamo sve građane da učestvuju i nadamo se da će se priključiti svi ovakvom konceptu koji će osigirati funkcionalnu gradsku upravu, različite razvojne projekte, projekte koji se tiču svih građana Mostara bez obzira na vjeru, nacionalnost i ideiološki svjetonazor”, rekao je predsjednik GO Naše stranke Mostar Tarik Tanović.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)