Naslovnica Politika Poruka gradonačelniku Kordiću iz Naše stranke: “Politika u to ne smije dirati”!

Poruka gradonačelniku Kordiću iz Naše stranke: “Politika u to ne smije dirati”!

175

Mostar — Povodom najave gradonačelnika Mostara Marija Kordića o mogućoj ekshumaciji u Liska parku te premještanju žrtava reagirao je Irdin Bajrović iz Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru.

“Politika u to ne smije dirati. Ti ljudi nisu mogli birati gdje će biti sahranjeni. Sahranjeni su na jedinom mjestu na kojem je to bilo moguće. To je, pored jedinstva Mostarki i Mostaraca u odbrani svog grada od velikosrpske agresije, također činjenica koju moramo čuvati kao zalog istine za buduće generacije.

Sve navedeno je ono što se ne smije dati. Naša stranka će biti protiv toga, a ako slučajno dođe do izmještanja bit ćemo na licu mjesta i usprotiviti mu se” – stoji, između ostalog u izjavi Irdina Bajrovića.

Dodaje se i kako je “taj park je spomenik mostarskom jedinstvu i iza ideje o njegovom uklanjanju želi se pisati drugačija istorija Mostara u kojoj se želi reći da je
Mostar od početka rata imao tri zaraćene strane te samim tim da je beznadežan slučaj kad je u pitanju njegovo ujedinjenje i pomirenje među njegovim građanima različitih etnija”.

(StarMo)