Naslovnica BiH Poreznici: Budžet eniteta RS oštećen za 4,4 miliona KM

Poreznici: Budžet eniteta RS oštećen za 4,4 miliona KM

112
foto arhiva

Banja Luka — Poreska uprava Republike Srpske u prvoj polovini ove godine podnijela je 16 izvještaja tužilaštvima zbog sumnje u počinjena krivična djela.

Inspektori Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove Poreske uprave Republike Srpske su u prvoj polovini ove godine nadležnim tužilaštvima u Srpskoj dostavili 16 izvještaja protiv poreskih obveznika zbog postojanja osnova sumnje da su činjenjem krivičnih djela oštetila budžet Srpske u iznosu od oko 4,4 miliona maraka, navodi se u saopštenju Poreske uprave Republike Srpske.

U tom periodu, inspektori su izvještaje podnosili zbog utaje poreza i doprinosa, ali i zloupotrebe ovlaštenja u privredi, te nepravilnog izdvajanja sredstava i povrede obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Od ukupnog broja podnijetih izvještaja, tri izvještaja su podnijeta Republičkom javnom tužilaštvu – Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije i najtežih oblika privrednog kriminaliteta, sedam izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, dva izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor i po jedan izvještaj okružnim javnim tužilaštvima Bijeljina, Prijedor, Doboj i Trebinje.

(StarMo)