Naslovnica BiH Popodne pojačana frekvencija saobraćaja

Popodne pojačana frekvencija saobraćaja

90
foto: arhiva

Sarajevo — Prema prikupljenim podacima, jutros na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se uz povoljne uslove za vožnju i umjerenu frekvenciju saobraćaja. Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekuje se pojačana frekvencija vozila.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Napominje se i da su sigurnosni pojasevi najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i da se veže sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, bez obzira koliko kratko vožnja trajala, saopšteno je u petak ujutro iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova, od 09.00 sati za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka od Naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever (u dužini od 400m). Za vrijeme trajanja radova saobraćaj će se preusmjeriti u voznu traku.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

(StarMo)