Naslovnica BiH Ponovo potres kod Nevesinja

Ponovo potres kod Nevesinja

653
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Novi zemljotres pogodio je noćas šire područje Hercegovine i iznova je epicentar bio u okolini Nevesinja.

Kako je objavljeno na internet-stranici Evropskog seizmološkog centra, zemljotres jačine 4,1 stepena po Richterovoj skali pogodio je Bosnu i Hercegovinu u 4:03 sati, sa epicentrom 5 kilometra zapadno od Nevesinja na dubini od oko 10 kilometara, saopštava Evropski mediteranski seizmološki centar.

Iako po jačini nije opasan, ovaj kratkotrajni zemljotres su osjetili stanovnici susjedne Crne Gore, Dalmacije, Mostara i Sarajeva.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a jutros je saopšteno kako se novo podrhtavanje tla, na lokaciji 18 km od Nevesinja, osjetilo u 04:10 sati. Magnituda ovog potresa bila je 2,9 stepeni po Richteru.

Nema najava o materijalnoj šteti.

Riječ je o samo o jednom u nizu podrhtavanja tla, koje se u posljednjih sedam dana dogodilo u pojasu zapadnog jadranskog priobalja i okoline, sa kulminacijom albanskog podrhtavanja 26. novembra koji je, prema posljednjim podacima, usmrtio najmanje 50 osoba.

Istog dana Nevesinje je pogodio zemljotres jačine 5,4 stepena po Richteru. Nastala je manja materijalna šteta na nekoliko objekata u obližnjim mjestima, uključujući Mostar, a školska nastava u Nevesinju je bila privremeno obustavljena.

(StarMo)