Naslovnica Izdvojeno Pomozimo mladoj majci

Pomozimo mladoj majci

555

Sarajevo — Četrdesetogodišnjoj Larisi Hrković, majci dvoje djece u januaru 2018. godine dijagnosticiran je karciom – Ca mammae sin.st post core biopsiam st.post KT. U martu iste godine Larisa počinje prvi proces hemoterapije, dok u augustu odlazi na operaciju, gdje su joj odstranjene obje dojke.

Uprkos toj teškoj operaciji, Larisa se i dalje borila vedrim duhom nastojala je pobijediti bolnu stvarnost. Međutim u martu prošle godine stanje se pogoršava kada dolazi do metastaze na 5 mjesta (vratu, plućima, jetri, rebrima i kičmi). Nakon toga ponovo slijedi perod borbe za ozdravljenje i proces hemoterapije, prenosi federalna.ba.

Sve to za stobom donosi brojne posljedice usljed čega su Larisi stradale vene na rukama, tako da je bila prisiljena ugraditi vještačku venu tzv. port, putem koje prima hemoterapiju i infuziju.

Larisa trenutno na KCUS-u prolazi treći proces hemoterapije. Doktori joj predlažu dodatnu imunoterapiju Atezolizumab, koja košta 6 hiljada maraka mjesečno po 4 ciklusa, što iznosi 24 hiljade maraka.

Budući da Larisa i njena porodica nisu u mogućnosti osigurati ovaj iznos, mole se svi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti da svojim uplatama pomognu u liječenju ove mlade majke, piše federalna.ba.

Za novčane uplate iz BiH: Nova banka 5556000041796145

Za novčane uplate iz inostranstva: Nova banka SWIFT CODE: COBADEDD

IBAN: BA395550000046922410

Kontakt osoba majka Ćirić Esma 061/ 754-123

(StarMo)