Naslovnica Izdvojeno Političkim subjektima stiglo upozorenje iz Grada Mostara

Političkim subjektima stiglo upozorenje iz Grada Mostara

687
foto arhiva - ilustracija

Mostar — Grad Mostar izdao je “upozorenje” političkim subjektima na obavezu poštivanja zakonskih propisa u predizbornoj kampanji, saopćeno je iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara tako upozorava sve političke subjekte, da promotivne oglase i plakate ne postavljaju na stabla, stubove javne rasvjete, površine te objekte i uređaje koji nisu namjenjeni u tu svrhu.

Navedi se kako će se na temelju članka 122. Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik Grada Mostara“, broj 06/2005), kako će se prekršajno kazniti politički subjekti, koji ne postupe u skladu navedenim mjerama.

“Inspekcijske kontrole poštivanja navedenih zakonskih odredbi u nadležnosti Komunalne inspekcije Grada Mostara počinju prvog dana predizborne kampanje. Stoga pozivamo sve političke subjekte koji učestvuju u predstojećoj jednomjesečnoj predizbornoj kampanji, da dosljedno primjenjuju zakonske propise u vezi s oglašavanjem i promocijom, te da navedene aktivnosti vrše samo na Zakonom predviđen način#, navodi se u saopćenju iz Grada Mostara.

(StarMo)