Naslovnica BiH Policija: Pronađeni tragovi, ali ne djevojka i vozilo

Policija: Pronađeni tragovi, ali ne djevojka i vozilo

321
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK saopštilo je kako je policija sinoć uspjela pronaći tragove vozila koje je kod Konjica sletjelo u neretvu, ali ne i samo vozilo, kao ni djevojku za kojom se traga.

Iz MUP-a je saopšteno da je sinoć oko 20 sati u Policijsku upravu Konjic prijavila muška osoba da je na putu za Spiljane pronašla nepoznato lice sa povredama.

Upućena je patrola policije Policijske stanice (PS) Konjic, koja je utvrdila da se radi o licu inicijala A.D. (1966.) iz Konjica, a koji je bio mokar i povrijeđen.

Pripadnicima policije izjavio je da su on i lice inicijala A.Đ. (1992.) iz Konjica imali saobraćajnu nesreću, u kojoj su vozilom sletjeli u rijeku Neretvu, te da je vozilom upravljala A.Đ., koja se nije uspjela izvući iz vozila.

“Patrole policije su obišle teren i na oko 2 km od mjesta pronalaska navedenog lica pronašli tragove vozila koje je sletjelo u rijeku, ali zbog slabe vidljivosti nisu uspjeli pronaći ni lice ni vozilo. A.D. je nakon ukazane pomoći u bolnici Konjic upućen na daljnje liječenje u Mostar. Upoznat nadležni tužilac, a u toku je preduzimanje svih potrebnih mjera”, navodi se u saopštenju, obvjavljenom na internet-stranici MUP-a HNK-a.

(StarMo)