Naslovnica Region Policija Kosova: Osumnjičeni krili dokaze u slučajevima ubistava

Policija Kosova: Osumnjičeni krili dokaze u slučajevima ubistava

422
foto: agencije - ilustracija

Priština — Dvije osobe, od kojih je danas jedna uhapšena u policijskoj akciji na sjeveru Kosova, a za drugom se traga, kosovsko tužilaštvo sumnja da nisu adekvatno obavili posao ili su čak i sakrili dokaze, ne samo u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, već i u ostalim nerasvijetljenim ubistvima.

To je na konferenciji za novinare u Prištini danas saopštio specijalni tužilac Sulj Hodža, rekavši da za te dvije osobe, za koje je 14. oktobra proširena istraga, kosovsko tužilaštvo ima dokaze, kako je naveo tužilac, da su radili i djelovali pod naredbom Milana Radoičića, jednog od lidera Srpske liste, koji se nalazi u Srbiji.

“Znate da Specijalno tužilaštvo vodi istragu i za ubistvo Olivera Ivanovića, ali takođe znate da u Sjevernoj Mitrovici postoje dobro organizovane kriminalne grupe koje predvodi Milan Radoičić sa svojom kriminalnom grupom, a za koga postoji i međunarodna potjernica. Sada čekamo da se ta potjernica sprovede”, izjavio je tužilac, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Takođe”, dodao je, “na osnovu naših spisa, kriminalna grupa Milana Radoičića dosta je organizovana i, nažalost, ima uticaja i na Policiju Kosova i na ostale opštinske sturkture u tom dijelu”.

“Stoga za ove dvije osobe na koje smo proširili istragu imamo dokaze da su radili i djelovali pod naredbom Milana Radoičića i njegove grupe. Ta lica na koje je proširena istraga sumnjaju se da nisu obavili proceduralni posao ili su i namjerno sakrili neka djelovanja ili dokaze, ne samo u slučaju ubistva Ivanovića, već i u ostalim nerasvijetljenjim ubistvima”, naveo je tužilac.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)