Naslovnica BiH Pokušao “prošvercati” cigarete iz CG

Pokušao “prošvercati” cigarete iz CG

661

Sarajevo/Trebinje — Policijski službenici jedinice Granične policije Trebinje su, postupajući u skladu s operativnom akcijom ‘DSC 2’, spriječili krijumčarenje 9.350 kutija cigareta vrijednih oko 40.000 maraka.

Cigarete je u BiH iz Crne Gore pokušao prokrijumčariti državljanin BiH upravljajući vozilom marke “nissan terano” bez registarskih oznaka, saopštila je u nedjelju Granična policija BiH.

U toku je kriminalistička obrada osobe koja se sumnjiči za krivično djelo krijumčarenja. Shodno naredbi postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH i sudije za prethodni postupak Suda BiH, izvršen je uviđej te je izvršeno izuzimanje krijumčarenih cigareta, vozila i predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku.

Iz Granične policije napominju da je JGP Trebinje tokom 2019. i 2020. godine izuzetno pogođena migrantskom krizom te je odlukom direktora GPBiH Zorana Galića ovoj jedinici kao ispomoć na raspolaganju Mobilna jedinica za podršku i kontrolu Čapljina s ljudstvom, specijalističkom opremom i službenim psima, navodi u saopštenju Granična policija BiH, a prenose federalna.ba i Fena.

(StarMo)