Naslovnica Sport Pokrenuta istraga protiv Đokovića

Pokrenuta istraga protiv Đokovića

203

Melbourne — Australijske pogranične vlasti istražuju da li je srpski teniser Novak Đoković “lagao” prilikom podnošenja dokumenata, tačnije da nije nigde putovao 14 dana pre ulaska u Australiju, prenosi britanski The Guardian, na kojeg se poziva Radio Slobodna Evropa.

Postavljaju se pitanja u vezi sa deklaracijom koju je popunio agent u ime Đokovića, a postovi na društvenim mrežama naizgled pokazuju da je bio u Beogradu na Božić prije nego što je 4. januara iz Španije odletio za Australiju.

U deklaraciji koju popunjavaju putnici za ulazak u Australiju, podnesenoj 1. januara, Đoković je rekao „ne“ na pitanje: „Da li ste putovali ili ćete putovati 14 dana prije leta za Australiju?“

Deklaracija je propraćena upozorenjem da je davanje lažnih ili obmanjujućih informacija „ozbiljan prekršaj“, koji se takođe kažnjava.

U dokumentima podnesenim federalnom okružnom sudu, Đoković je rekao da je 1. januara ovlastio svog agenta da podnese ovu izjavu, prije nego što je 4. januara otputovao u Melbourne iz Španije preko Dubaija.

U intervjuu sa pograničnim zvaničnicima na aerodromu 6. januara, Đoković je potvrdio da je deklaraciju popunio njegov agent, „na osnovu“ njegovog medicinskog izuzeća koje je odobrila Tenis Australija, ali tokom intervjua nije upitan o putovanju dvije sedmice prije dolaska.

Na Twitteru, portugalskog teniskog izvještača Josea Morgada, izgleda da je Đoković bio u Beogradu na Božić (25. decembra), pozirajući sa rukometnom zvijezdom Petrom Đorđićem.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)