Naslovnica Mostar Poklon iz Splita: U Mostar stigli rabljeni autobusi…

Poklon iz Splita: U Mostar stigli rabljeni autobusi…

136

Mostar — Primopredaja rabljneih autobusa koje je Grad Split donirao Gradu Mostaru, a koji će biti korišteni za gradski prijevoz putnika, upriličena je u četvrtak u krugu Javnog poduzeća “Mostar Bus”.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak istaknuo je kako su Grad Split i Grad Mostar “pravi prijatelji koji surađuju, međusobno se poštuju i pomažu jedni drugima kada treba”.

– Kad je došla inicijativa od direktora “Prometa” da doniramo autobuse Mostaru, objeručke smo to prihvatili. Izuzetno mi je drago što na ovakav način možemo pomoći građanima Mostara, a ono što mi je još draže je da se naši odnosi razvijaju tako da pripremamo i daljnje zajedničke projekte koje ćemo financirati na različite načine. Jako se veselim svemu ovome – kazao je splitski gradonačelnik.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić istaknuo je kako je poboljšanje mostarskog javnog prijevoza visoko na listi njegovih prioriteta.

– U kontekstu povećanja cijena, uvođenja Mo-Parkinga i svega onoga što radimo u gradu, javni prijevoz u Mostaru je jako bitna tema. Ovom donacijom došli smo tamo gdje smo htjeli doći. Moja osobna želja i vizija je da u gradu ne gledamo kada i s kojeg mjesta polazi autobus, nego doslovno da sačekamo par minuta i da naiđe neki autobus. To će nam puno dati i u kontekstu turizma, ali i svega ostaloga. Osobno sam presretan i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom, još jednom od uspješno privedenih projekata Grada Mostara kraju, idemo dalje – kazao je Kordić.

“Mostar Bus” do sada je u svom voznom parku imao 30 autobusa starih 20 godina, četiri autobusa stara 18 i jedan autobus star četiri godine. Autobusi koji su došli iz Splita proizvedeni su u razdoblju od 2008. do 2012. godine.

 

(StarMo)