Naslovnica BiH Pokajali se i tražili oprost zbog napada na džamiju

Pokajali se i tražili oprost zbog napada na džamiju

428

Bosanska Dubica — Nakon što je policija identificirala počinioce napada na Čaršijsku džamiju u Bosanskoj Dubici, jučer su oni u pratnji roditelja posjetili Medžlis Islamske zajednice Bosanska Dubica, javila je Mina.

U razgovoru s predsjednikom medžlisa Amirom Draganovićem, glavnim imamom Safetom ef. Beganovićem i Merzukom ef. Kozlićem, počinioci su “izrazili kajanje i zatražili da im se oprosti”.

“U razgovoru sa počiniocima osjetili smo istinsko kajanje i iskrene riječi izvinjenja. Nije nam drago što je došlo do susreta ovim povodom, ali nam je drago što smo čuli riječi iskrenog kajanja i izvinjenja. Rado smo prihvatili poziv roditelja da posjete Medžlis jer ljudi su skloni griješenju, a veličinu čovjeka čini kajanje, traženja oprosta, i prihvatanje ruke izvinjenja” – izjavio je za Minu glavni imam Safet ef. Beganović.

Iz Medžlisa su još potvrdili kako su roditelji ponudili da plate troškove sanacije štete pričinjene na džamiji.

“Nakon susreta u Medžlisu na poziv roditelja svi smo zajedno otišli na kahvu, jer kako su kazali počinioci, puno im znači da javnosti pošalju poruku iskrenog kajanja i s druge strane razumijevanja” – dodao je imam Beganović.

(StraMo)