Naslovnica BiH Pojačane provjere na graničnim prelazima

Pojačane provjere na graničnim prelazima

306
foto: arhiva

Mostar — Na glavnim putnim pravcima saobraćaj teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

“Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz”, javljaju jutros iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a, pozivajući se na izvještaj Auto moto saveza u BiH.

Na dionicama puteva gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na putu M-17 Mostar-Jablanica, te Buna-Tasovčići.

Zbog izvođenja radova na putu R-425a Tromeđa – Zvirovići, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok se promet putničkih vozila obustavlja povremeno.

“Pojačana je provjera na graničnim prelazima, pa su moguća duža čekanja putničkih, a posebno teretnih vozila.

Zbog koronavirusa granični prelazi sa Srbijom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila. Granični prelazi prema Hrvatskoj za državljane Bosne i Hercegovine su otvoreni i na njima se vrši detaljna kontrola putnika i robe.

Izuzetak su oni putnici koji su u zadnjih 14 dana boravili na teritoriji visoko rizičnih zemalja (Kina, Iran, Italija, Južna Koreja), kao i zemalja: Japan, Singapur, Malezija, Bahrein, Njemačka, Francuska, Švicarska, Španija, Austrija, Engleska, Nizozemska, Švedska i područje Bela Krajina u Sloveniji. Oni će biti zadržani u 14-dnevnoj izolaciji”, navodi se u izvještaju OC-a CZ-e HNK-a.

(StarMo)