Naslovnica Život Pojačana provjera na graničnim prelazima

Pojačana provjera na graničnim prelazima

269
foto: arhiva

Mostar — Na glavnim putnim pravcima saobraćaj teče bez zastoja i posebnih ograničenja.
Dionicama koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja na kolovoz, javili su jutros iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a, pozivajući se na Auto moto savez u BiH.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima.

Na dionicama puteva gdje su u toku radovi saobraćaj se odvija sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja. Sporije odvijanje saobraćaja očekivati je na putevima M-6 Masline-Stolac, te M-17 na dionicama Mostar-Jablanica i Buna-Tasovčići.

Zbog radova na putu R-425a Tromeđa-Zvirovići, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok se promet putničkih vozila obustavlja povremeno.

Na području Federacije BiH na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a od 18:00 do 05:00 sati potpuna je zabrana kretanja, podsjeća se u izvještaju CZ-a.

Pojačana je provjera na graničnim prelazima, pa su moguća duža čekanja.

Zbog korona virusa granični prelazi sa Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila.

Granični prelazi sa Hrvatskom i Srbijom zatvoreni su za sve, izuzev graničnih prelaza koji su otvoreni samo za robni promet, i to granični prelazi sa Hrvatskom Bijača, Gradiška i Šamac, te granični prelazi sa Srbijom Karakaj, Vardište i Rača i sa Crnom Gorom GP Klobuk, javili su iz OC-a CZ-e HNK-a.

(StarMo)