Naslovnica Region “Pogoršava se stanje hospitaliziranih pacijenata”

“Pogoršava se stanje hospitaliziranih pacijenata”

399
foto: agencije - ilustracija

Priština — Na Kosovu je u roku od 24 sata još 224 osoba pozitivno na korona virus od ukupno testiranih 434 uzoraka, čime se ukupan broj oboljelih povećao na 8.554.

Zabilježeno je i devet smrtnih slučajeva, pa je do sada 236 osoba preminulo od posljedica virusa, saopštio je direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Naser Ramadani na zajedničkoj konferenciji za novinare u Prištini sa ministrom zdravlja Armendom Zemajem i vršiocem dužnosti direktora Univerzitetsko kliničko bolničkog centra Valbonom Krasniqijem, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Kako je rečeno, u posljednja 24 sata su izliječena i 152 pacijenta što je ukupno 4.730 izliječenih od početka epidemije, pa je broj aktivnih slučajeva 3.588.

Direktor Univerzitetsko kliničko bolničkog centra Valbon Krasniqi je rekao da se pogoršava stanje hospitalizovanih pacijenata oboljelih od COVID-19.

Za sada je hospitalizovano 599 osoba, od kojih se 257 nalazi na klinikama Univerzitetsko kliničko bolničkog centra, dok 342 osobe leže u regionalnim bolnicama.

“Na respiratorima je 39 pacijenata, njih 15 je intubirano a još 370 pacijenata se liječi terapijom kisika i nalaze se u ozbiljnoj zdravstvenoj situaciji”, rekao je Krasniqi.

(StarMo)