Naslovnica Politika Podrška Grčke BiH na putu ka EU i NATO

Podrška Grčke BiH na putu ka EU i NATO

663

Sarajevo — Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Grčke u BiH Georgiosa Iliopoulosa, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, te je pozdravljen jučerašnji dogovor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine o formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH.

Dosadašnja saradnja dvije zemlje ocijenjena je veoma uspješnom i prijateljskom, a u narednom periodu, istaknuto je, treba je unaprijediti jačanjem ekonomskih odnosa.

Ambasador Republike Grčke je istakao i značaj reformi koje treba proći Bosna i Hercegovina na svom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u, istakavši podršku njegove zemlje Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Komšić zahvalio je ambasadoru Iliopoulosu za njegov rad i dosadašnji angažman u Bosni i Hercegovini, te mu poželio mnogo uspjeha u budućem radu, navodi se u saopštenju za javnost iz Predsjedništva BiH.

(StarMo)