Naslovnica BiH Podignuta optužnica: Ubio ga zbog “puštanja stoke na zemljište”…

Podignuta optužnica: Ubio ga zbog “puštanja stoke na zemljište”…

107

Brčko — Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Mula Elezovića (86) zbog sumnje da je 22. februara ove godine u Islamovcu kod Brčkog lišio života Sabriju Fazlovića.

Pred Osnovnim sudom Distrikta koji je potvrdio optužnicu, Elezović je optužen da je hicima iz pištolja nanio više povreda Fazloviću, uslijed kojih je oštećeni ubrzo preminuo.

Nakon brze istrage, koju je okončalo za tri mjeseca, Tužilaštvo Distrikta podiglo je optužnicu za ubistvo, kojem su duže vremena prethodili loši međusobni odnosi Fazlovića i Elezovića.

Optuženom je stavljeno na teret da je 22. februara, oko 10 sati, u blizini njegove vikendice u Islamovcu, nakon kraće rasprave zbog puštanja stoke na njegovo zemljište, hicima iz pištolja ČZ M83 više puta pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela.

Kako se navodi u optužnici, on je hicima s manje udaljenosti, u namjeri da ga liši života, Fazlovića najprije pogodio u ruku, a kad je oštećeni krenuo u bijeg, s još dva hica ga je pogodio u predjelu leđa. Zadobivši ustrelnu i postrijelnu ranu grudnog koša i gornjeg dijela trbuha Fazlović je pao, te preminuo zbog unutrašnjeg krvarenja. Elezović se ubrzo predao, a tri dana kasnije izvršen je pretres njegove vikendice i pomoćnih prostorija u Islamovcu, gdje je pronađena i privremeno oduzeta veća količina municije i minsko-eksplozivnih sredstava, navode iz Tužilaštva Brčkog.

(StarMo)