Naslovnica Region Podgorica: Opet protest zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Podgorica: Opet protest zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti

382
foto arhiva - ilustracija

Podgorica — U Podgorici je za danas najavljen protestni skup zbog usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a policija upozorava da će postupiti u skladu sa ovlaštenjima.

Društvenim mrežama kruže pozivi za današnji skup u 12 sati ispred parlamenta u znak protesta zbog usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Ne zna se tačno ko stoji iza organizacije skupa.

Izmjenama zakona se ukidaju članovi koji su bili sporni Srpskoj pravoslavnoj crkvi i zbog kojih su organizirane višemjesečne litije. Najavljeno je da će biti usvojene do kraja godine.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Vesko Damjanović izjavio je, povodom najave protesta ispred crnogorskog parlamenta, da će policija postupati u skladu sa svojim ovlaštenjima prema svima koji krše zakon, bez obzira koje zastave nose.

“Pratimo situaciju. Zasad nemamo zvaničnu prijavu za održavanje skupa, osim što su se neki pozivi pojavili po društvenim mrežama. Ne očekujem neki veći obim okupljanja, ali ćemo pojačati aktivnosti”, kazao je Damjanović u izjavi za Dan, prenosi Beta.

 

(StarMo)