Naslovnica BiH Počinju radovi na održavanju tunela…

Počinju radovi na održavanju tunela…

212
foto arhiva

Sarajevo — Zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-granični prelaz Gradina.

Danas počinju radovi na redovnom održavanju tunela Gaj na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica. Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati jednom tunelskom cijevi, u dvosmjernom režimu saobraćaja. Molimo vozače da na ovom dijelu autoputa voze znatno smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega su do 16 sati na snazi polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Zupci, Izačić i Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je u ponedjeljak ujutro iz BIHAMK-a.

(StarMo)