Naslovnica Život Počinje Mostar Film Festival

Počinje Mostar Film Festival

170

Mostar — Prikazivanjem filma „Mater“ večeras u 20 sati na jednom od najvećih ekrana u regiji, svečano će biti otvoreno 14. izdanje Mostar film festivala u formi auto kina na platou mostarskog Sajma privrede u Rodoču, saopštili su organizatori.

„Mater“ je dugometražni prvenac Jure Pavlovića koji istražuje kompliciran odnos majke i kćerke. Nakon toga uslijedit će projekcija filma „Indexi“, prvi muzički dokumentarac o popularnoj grupi. Posjetioce očekuje i kratko obraćanje organizatora festivala, kao i producenta te reditelja filmova.

Festival će ove godine biti predstavljen kroz 24 projekcije, a raspored i sadržaj filmova može se pronaći na web stranici www.moff.ba.

Ulaz na projekcije filmova prve večeri je besplatan, kao i ulaz na sve projekcije u amfiteatru Sveučilišta u Mostaru, gdje će se prikazati filmovi Dokumentarnog programa, Retrospektive Jadran filma i Kratkog programa.

Karta za auto kino ostalim danima je 10 KM po automobilu (bez obzira na broj osoba u automobilu) i vrijedi za sve filmove toga dana.

Festival će biti zatvoren u utorak, 20. oktobra dodjelom nagrada „Stablo ljubavi“ najboljim glavnim i sporednim glumcima, kao i najboljem debitantu.

Masterclass radionice, koje će se održati kroz razgovor regionalnih glumaca, režisera, producenata sa studentima glumačkih akademija zbog pandemije korona virusa će biti organizirane putem Online platforme.

Zahvaljujući saradnji sa Tuzla film festivalom, svi filmovi takmičarskog dijela programa bit će dostupni i na online platformi TFF-a.

(StarMo)