Naslovnica Život Počinje Mediteran Film Festival

Počinje Mediteran Film Festival

210

Široki Brijeg — Od 19. do 22. augusta u online izdanju bit će održan 21. Mediteran Film Festival – jedan od najznačajnijih filmskih događaja u BiH i regiji.

Iako je ovogodišnji MFF sticajem okolnosti lišen festivalskog druženja i čarolije, organizatori su se pobrinuli da virtuelni posjetioci ipak ne budu zakinuti za kvalitetan filmski sadržaj.

U službenom programu takmiči se dvadeset dokumentarnih filmova – deset dugometražnih i deset kratkih dokumentaraca. Sjajna filmska ostvarenja izabrao je selektor festivala Zdravko Mustać. Dok su mnoga od njih već pobrala nagrade na velikim filmskim festivalima, neki će na MFF-u imati svjetsku premijeru, najavljeno je iz Mediteran Film Festivala.

Uz filmove iz konkurencije, virtuelnim posjetiocima bit će na raspolaganju i filmovi iz programa ‘U fokusu’, ali i remek djela bh. kinematografije koja će biti prikazana u off programu ‘Filmski centar Sarajevo’.

Svoju digitalnu premijeru, u srijedu 19. augusta, tokom otvaranja virtuelnog festivala imat će i filmovi nastali u prošlogodišnjoj festivalskoj radionici MFF School – ‘Dvica’ i dokumentarni film ‘Usput’. Četiri festivalska dana bit će i prilika za filmove iznenađenja koje će MFF pokloniti svojoj publici.

Svi filmovi će biti prikazani putem digitalne platforme na zvaničnoj festivalskoj stranici www.mff.ba, gdje se mogu pronaći i detaljna uputstva oko registracije za besplatno gledanje, saopšteno je iz MFF-a.

(StarMo)