Naslovnica Mostar Počinje iscrtavanje javnog parkinga

Počinje iscrtavanje javnog parkinga

222
foto: ilustracija

Mostar — Javno preduzeće (JP) Komunalno d.o.o Mostar vršit će pripremne radove za iscrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na parking prostorima u dvije mostarske ulice, najavljeno je iz tog preduzeća i mostarske Gradske uprave.

Iscrtavanje parking prostora vršit će se u ulicama Stjepana Radića – na potezu Stari tržni centar do kružnog toka, te od kružnog toka do Hotel Mostar – i ulici Kneza Domagoja (Safeta Mujića, op. starmo) – na potezu Stara hirurgija do Staklene banke, saopšteno je.

Pripremni radovi bit će izvođeni u subotu, 19. juna, te samo iscrtavanje parking prostora u navedenim ulicama će se vršiti u nedjelju 20. juna 2021 godine u popodnevnim satima.

“Ovim putem obavještavamo sve građane navedenih ulica, kao i građene koji gravitiraju navedenim ulicama, a koji koriste postojeće parking prostore, da su dužni svoja vozila ukloniti sa navedenog lokaliteta, kako bi se radovi mogli izvoditi nesmetano, u protivnom bit ćemo prisiljeni parkirana vozila uklanjati uz asistenciju MUP-a HNK. U nadi da ćete poštivati navedeno obajveštenje, unaprijed se zahvaljujemo”, naveli su iz JP Komunalno i Gradske uprave Mostara.

Navodi se da se pripremni radovi izvode u skladu sa Odlukom Gradskog Vijeća Grada Mostara o rješavanju mirujućeg saobraćaja u užem jezgru Grada Mostara, te Naloga za izvođenje radova izdanog od strane Odjela za privredu, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

(StarMo)