Naslovnica Politika PMP i SDP će potpisati Sporazum o saradnji

PMP i SDP će potpisati Sporazum o saradnji

116

Mostar — Kantonalni odbor (KO) SDP BiH HNK u saopštenju za javnost pozdravio je odluku Prve mostarske partije (PMP) da na predstojećim oktobarskim izborima učestvuje putem izbornih listi SDP-a BiH.

“Saradnja SDP-a i Prve mostarske partije započela je na mostarskim izborima kada smo koordiniranim izbornim nastupom u okviru BH Bloka uvjerljivo pobijedili SDA zajedno sa njihovim ‘satelitima’ u mostarskoj izbornoj jedinici Stari grad.

Ta saradnja je nedavno nastavljena kroz podršku Prve mostarske partije kandidatu ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću”, podsjeća se u saopštenju.

Nastavak saradnje je, kako se dodaje, proširenje na cijeli Hercegovačko-neretvanski kanton, jer će Prva mostarska partija na predstojeće opće izbore sa svojim kandidatima izaći zajedno sa SDP-om, odnosno u okviru izbornih lista SDP BiH.

“Nadležni organi SDP-a BiH HNK već su ranije odobrili ovaj vid saradnje, a u predstojećim danima KO SDP BiH HNK i Prva mostarska partija potpisat će sporazum o saradnji koji će biti baziran na činjenici da su programski ciljevi ove dvije stranke skoro pa u potpunosti kompatibilni”, stoji u saopštenju, te se uz ostalo dodaje kako PMP postaje bitna karika “političkih promjena u cijeloj Hercegovini, koje će se neminovno dogoditi na predstojećim oktobarskim izborima”.

(StarMo)