Naslovnica Mostar “Plodno tlo za vrhunska vina”: Kordić primio nagrađenog vinara

“Plodno tlo za vrhunska vina”: Kordić primio nagrađenog vinara

82

Mostar — Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić sa suradnicima je u srijedu u Gradskoj vijećnici primio vlasnika vinarije „Podrum Vilinka“ – Velimira Ereša.

Tom prilikom Kordić je čestitao vlasniku vinarije na osvojenoj zlatnoj i srebrenoj medalji na 19. izdanju Decanter World Awards u Londonu.

Žilavka ‘Selekcija’ iz Mostarskog vinogorja, podruma Vilinka okitila se zlatom osvojivši velikih 96 bodova, a srebrena medalja osvojena je za crveno vino X Line Cuvee (Trnjak, Cabernet Sauvignon, Merlot).

Gradonačelnik Kordić je naglasio kako su “osvojena priznanja potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada vinarije i pokazatelj kako su Mostar i Hercegovina plodno tlo za vrhunska vina”. On je također istaknuo kako su nagrade na prestižnom sajmu vina značajne za turističku promociju ovih krajeva, te poželio vinariji puno uspjeha u budućnosti.

Vlasnik vinarije „Podrum Vilinka“ Velimir Ereš zahvalio je gradonačelniku na pozivu i što je prepoznao vrijednost osvojenog zlata za Žilavku za cijelu regiju i njezinu promociju na najutjecajnijem ocjenjivanju vina na svijetu.

 

(StarMo)