Naslovnica Mostar Plenkoviću uručili “Pečat”

Plenkoviću uručili “Pečat”

404
Plenković i Pavković

Mostar — Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković dobitnik je nagrade ‘Osoba godine u Europi2, koja mu je dodijeljena na 19. Večernjakovom pečatu, koji je ove godine zbog epidemiolopške situacije, prvi put organiziran bez publike i to na više lokacija.

Uručujući priznanje premijeru Plenkoviću, direktor i glavni urednik Večernjeg lista za BiH, Jozo Pavković, kazao je da je “Hrvatska u ovo teško vrijeme pandemije, Brexita i migrantske krize pokazala kako se predsjedanje Vijećem EU-a može iskoristiti za pokretanje mnogih globalnih procesa”.

– Zahvaljujući takvoj politici, BiH i cijeli jugoistok Europe ostali su vidljivi u europskim centrima moći, a proširenje EU-a ponovno je vraćeno na bruxellesku agendu. Ponajviše je to zahvaljujući hrvatskom premijeru – kazao je Pavković.

Premijer Plenković je kazao da mu je velika čast primiti nagradu, posebno jer mu je dodjeljena za potporu europskom putu Bosne i Hercegovine, ali isto tako i svih Hrvatskoj susjednih država jugoistoka Europe.

(StarMo)