Naslovnica Region Plenković zbog Covida poslao poruku mladima

Plenković zbog Covida poslao poruku mladima

571
Andrej Plenković

Zagreb — Premijer RH Andrej Plenković izjavio je da imamo novi rekordni broj oboljelih od covida-19, a riječ je o širem trendu koji je prisutan u Europi i svijetu, te je posebnu poruku i apel uputio mladima kako bi se pridržavali mjera i zaštitili svoje bližnje.

“Danas imamo novi rekordni broj oboljelih. Nakon prošlotjedna 542 zaražena, sada imamo čak 748. Riječ je o širem trendu koji je u ovom trenutku prisutan u susjedstvu, Europi i svijetu”, rekao je Plenković u uvodnom obraćaju na sjednici vlade.

“Pandemija se, kao što se na proljeće i pretpostavljalo, tijekom jeseni i dolaskom hladnijeg vremena ubrzava i širi pa danas broj zaraženih diljem svijeta premašuje 38 milijuna, što je za čak dva milijuna više nego prije tjedan dana.

Taj broj raste dnevno za oko 350.000 ljudi. U Europi je u zadnjih tjedan dana više od 700.000 ljudi zaraženo”, dodao je premijer.

“Broj aktivnih slučajeva porastao je preko 1000 od naše zadnje sjednice vlade. Trenutno ih imamo 3210, što je najveći broj aktivnih slučajeva od početka pandemije. Situaciju možemo nazvati zabrinjavajućom”, rekao je.

Mladima je poručio kako su u vladi svjesni da pandemija narušava i njihov društveni život, navike i želje, pa zna da im nije lako svih ovih mjeseci.

“Unatoč tome, smatram kako je bitno da upravo mladi poštuju mjere, da na taj način štite svoje ukućane, roditelje, bake i djedove. Danas hrabrost nije u kršenju mjera, to svatko može. Danas je hrabrost žrtvovati dio svog komoditeta, svojih aktivnosti, da bi se zaštitili drugi”, naglasio je premijer.

 

(StarMo)