Naslovnica Region Plenković zatražio mjere zbog premlaćivanja migranata

Plenković zatražio mjere zbog premlaćivanja migranata

96

Zagreb — Premijer Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se na početku sjednice vlade Hrvatske na nekoliko aktualnih tema poput potresa, covid potvrda i snimcima premlaćivanja migranata na hrvatskoj granici.

“Čuo sam se sa županom Blaženkom Bobanom te gradonačelnikom Trilja Ivanom Bugarinom. Možemo reći da smo jučer dobro prošli ako se sjetimo ranijih potresa”, poručio je Andrej Plenković.

Vezano za covid potvrde i vakcinisanje poručio je kako je indikativan podatak da se u zadnjih sedam dana zarazilo 78,6 posto ljudi koji nisu bili vakcinisani, te je još jednom pozvao one koji imaju neke rezerve prema vakcinisanju da se ipak odluče na taj potez, prenosi BHRT.

Osvrnuo se i na snimak koji se odnosi na događaje premlaćivanja migranata na graničnom području.

“Odmah sinoć sam nazvao Božinovića da se poduzmu sve mjere i napravi opširno ispitivanje da vidimo o čemu se tu radi kako bismo donijeli odluke, ne želimo imati postupanja koja nisu u skladu s pravnim poretkom. Očekujem da Komesarijat poduzme sve korake, da vidimo šta se događa. Imamo zadatak štititi svoje granice i sprečavati nezakonite migracije, kao i sve druge zemlje”, rekao je Plenković.

(StarMo)