Naslovnica Politika Plenković: Za čije “moskovske interese” rade Milanović i Mesić?

Plenković: Za čije “moskovske interese” rade Milanović i Mesić?

75

Bruxelles — Nakon sastanak na vrhu država članica EU-a i Zapadnog Balkana, novinarima se obratio hrvatski premijer Andrej Plenković.

– Vidim da je Milanović ujutro imao neku pressicu koja još jednom potvrđuje da je čovjek kompletno neupućen, izoliran, u ono što se zbiva i onda govori stvari koje nemaju veze sa supstancom niti s onim što mi ovdje cijelo vrijeme radimo. A naravno, borimo se puno više od njega, konstruktivnije, inteligentnije za ravnopravnost Hrvata u BiH, što ćemo činiti i dalje, kazao je Plenković.

Ponovio je iznio i svoj stav o odlukama o ulasku Hrvatske u eurozonu i Schengena. Referirajući se na Milanovića Plenković je dodao:

“Jasno je da on radi za nekoga tko nije hrvatski, on vjerojatno radi za neke, a ne samo on, vidio sam i Mesićeve izjave u Ivancu neki dan. Moramo se ozbiljno zapitati koja je to ekipa i za čije moskovske interese oni radi. To sad postaje sve skupa jasnije. Ja radim za Hrvatsku”, komentirao je Plenković.

Rekao je da Milanovićeve izjave i potezi “sad već poprimaju razmjere koji su zastrašujući”.

“Toliko negative i destrukcije koju dobivamo s njegove strane je štetno, sramotno, beskorisno. Očito nema što raditi pa onda čini štetu. A na kraju sve to iz ljubomore i pakosti”, ocijenio je hrvatski premijer.

(StarMo