Naslovnica Mostar Plenković u Mostaru

Plenković u Mostaru

346
Andrej Plenković

Sarajevo/Mostar — Andrej Plenković, premijer Hrvatske, danas i sutra boravit će u Mostaru povodom otvaranja novoizgrađenog Biskupijskog kulturnog centra i predstavljanja knjige biskupa Ratka Perića ‘Pođite i propovijedajte’.

Novoizgrađeni Biskupijski kulturni centar u Mostaru velikim dijelom je finansiran upravo zahvaljujući pomoći Hrvatske.

Plenković će prisustvovati svetoj misi u ponedjeljak, kada će odlazeći biskup Ratko Perić predati dužnost Petru Paliću, novoimenovanom biskupu Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskom upravitelju Trebinjsko-mrkanske dijeceze, prenosi federalna.ba.

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković učestvovat će na svečanoj svetoj misi u prigodi ustoličenja Petra Palića, mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije, u ponedjeljak 14. septembra u 11 sati ispred Katedrale Marije Majke Crkve u Mostaru.

Po dolasku u Mostar, predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković susrest će se sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem u 9.30 sati. Potom će se sastati s biskupima Ratkom Perićem i Petrom Palićem, u 10.15 sati u zgradi Ordinarijata.

Predsjednik Vlade potom će dati izjavu za medije u 10.30 sati, objavila je Vlada Republike Hrvatske na službenoj web stranici.

(StarMo)