Naslovnica Politika Plenković u Livnu potvrdio da “razgovara” sa Schmidtom

Plenković u Livnu potvrdio da “razgovara” sa Schmidtom

123

Livno — Hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je u srijedu na predizbornom skupu stranaka HNS-a BiH u Livnu kako više mjeseci ima komunikaciju s visokim međunarodnim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom oko izmjene izbornih propisa kojim bi se otklonila nepravda prema Hrvatima u BiH, navodeći kako je to za Hrvatsku ‘par exellence političko pitanje’.

– Bilo bi groteskno da hrvatska vlada ne razgovara s visokim predstavnikom u BiH u ovakvim okolnostima kada s njim svi razgovaraju, a pitanje koje se treba riješiti i ispraviti je pitanje nepravde prema Hrvatima – rekao je hrvatski premijer, prenosi Hina.

Upitan hoće li Schmidt nametnuti izmjene izbornoga zakona kojim bi se spriječilo preglasavanje Hrvata, Plenković je odgovorio da će to biti odluka visokog predstavnika.

Dodao je kako o položaju Hrvata u BiH razgovaraju i s predstavnicima američke i EU administracije, Njemačke, Francuske, Italije.

Plenković je izrazio očekivanje da će se prestati s praksom preglasavanja Hrvata u BiH te da će kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH Borjana Krišto na izborima u nedjelju postati hrvatski član Predsjedništva BiH.

(StarMo)