Naslovnica Politika Plenković: Tuđmanova uloga je “trajna vrijednost”

Plenković: Tuđmanova uloga je “trajna vrijednost”

230
Franjo Tuđman

Zagreb — Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u četvrtak, u povodu 98. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika i osnivača HDZ-a dr. Franje Tuđmana, kako njegova uloga u stvaranju neovisne Hrvatske “ostaje trajna vrijednost”.

– Još jednom smo došli iskazati poštovanje prema dr. Franji Tuđmanu, prvom predsjedniku RH i utemeljitelju HDZ-a, političaru, povjesničaru i državniku koji je predvodio Hrvatsku na njenu putu u samostalnost i neovisnost, rekao je Plenković nakon što je položio vijenac i zapalio svijeću ispred Tuđmanove rodne kuće, u povodu 98. obljetnice njegova rođenja.

Plenković je naglasio važnost prvog hrvatskog predsjednika “u razvoju demokracije te ostvarivanju višestoljetnog sna hrvatskog naroda o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj”.

– U tom pogledu kako vrijeme odmiče u najširoj javnosti ostaje zaista trajna vrijednost. Tih ćemo se prekretničkih godina – a to su 90-te, uvijek sjećati kao generacija koja je imala privilegiju doživjeti slobodnu i samostalnu Hrvatsku”, istaknuo je Plenković, prenosi Hina.

(StarMo)