Naslovnica Region Plenković traži “formulu” za drugi krug

Plenković traži “formulu” za drugi krug

265
glasanje na hrvatskim predsjedničkim izborima u Mostaru; foto: ilustracija

Zagreb — Premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da će stranka analizirati rezultate prvog kruga izbora predsjedničkih izbora u toj zemlji, te da će pokušati pronaći formulu za pobjedu njihove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, a s optimizmom na drugi krug izbora gleda i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković.

“Idemo se malo sastati da vidimo kako naći formulu za pobjedu u drugom krugu”, rekao je kratko Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a uoči sjednice stranačkog vodstva, prenose hrvatski mediji.

Generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković kazao je, pak, kako HDZ s dosta optimizma gleda na ono što mu predstoji.

Očekuje, kaže, da će kampanja biti neizvjesna i tvrda politička utakmica, ali je uvjeren da njihova kandidatkinja ima vrlo dobre šanse za uspjeh.

Nije se složio s ocjenom da su HDZ i Grabar-Kitarović doživjeli izborni poraz. S obzirom na to da je čak 52 posto glasova odnijelo dvoje kandidata s desnog političkog spektra, to je, smatra, najbolji rezultat te opcije još od vremena Franje Tuđmana.

HDZ je, kaže, uvažio poruke dojučerašnjih HDZ-ovih birača koji su svoj glas u prvom krugu dali Miroslavu Škori.

“Svakako ćemo o njoj voditi računa tokom drugog kruga predsjedničkih izbora, vjerujemo da ćemo naći načina da dopremo do njih i da će oni shvatiti koliko je bitno da Kolinda Grabar-Kitarović ostane predsjednica”, zaključio je.

(StarMo)