Naslovnica Region Plenković “spreman za izbore”?

Plenković “spreman za izbore”?

309
Andrej Plenković

Sinj — Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Sinju sudjelovao na svečanosti otkrivanja biste dr. sc. Marka Veselice na Šetalištu Alojzija Stepinca.

Novinarima je komentirao štrajk u školama. Plenkvić je ponovio da će učitelji za rujan dobiti 2 posto veće plaće nego za kolovoz te da je Vlada dosad već digla plaće za 11,5 posto.

“Dali smo razumnu ponudu, koja je financijski pozamašna. Vodite računa da se radi o sedamdesetak tisuća ljudi. Mi respektiramo i učitelje i profesore i radimo što možemo da održimo cjelinu proračuna i da provodimo politiku koja se bazira na jednostavnoj rečenici da trošimo onoliko koliko zarađujemo. Ono što uštedimo, smanjujemo dugove neodgovornih ranijih vlada, koji su sad glasni, a smanjivali su plaće u školstvu i zadužili Hrvatsku za 70 milijardi kuna. Mislim pritom na vladu SDP-a, da ne bude zabune”, rekao je Plenković.

Dodao je kako štrajk u školama nema pravnih osnova. “Ovo je štrajk koji su oni organizirali zato što baš oni smatraju da je sad idealan moment za povećanje koeficijenata”, rekao je Plenković.

Na pitanje je li ugrožena koalicija s HNS-om, Plenković kaže da nije. Što se tiče mogućnosti prijevremenih parlamentarnih izbora, Plenković je rekao: “Ja sam uvijek za sve spreman.”

(StarMo)