Naslovnica Region Plenković: Pucnjava ima i elemente terorističkog akta

Plenković: Pucnjava ima i elemente terorističkog akta

139
foto: Vlada RH

Zagreb — Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da pucnjava na Markovom trgu u Zagrebu, u kojoj je ranjen policajac, ima i elemente terorističkog akta.

“Policija i Državno tužilaštvo utvrđuju okolnosti zločina, ali kao temu trebalo bi otvoriti motive i razloge za ovaj čin koji, po informacijama koje za sada imamo, ima i elemente terorističkog akta”, rekao je Plenković na sjednici hrvatske Vlade.

On je naveo da je posjetio u bolnici ranjenog policajca koji se osjeća dobro.

On je dodao da nova bezbjednosna organizacija, koja predviđa zatvaranje Markova trga, gdje se nalazi sjedište Vlade, neće uticati na mogućnost predstavnika medija da izvještavaju o aktivnostima vlade i njenih članova, prenosi Patria.

Danijel Bezuk /22/ je u ponedjeljak hicima iz automatskog oružja ranio tridesetjednogodišnjeg policajca iz obezbjeđenja Vlade kada je ispalio rafal prema ulaznim vratima Banskog dvora, sjedišta hrvatske Vlade.

Napadač se potom ubio na zagrebačkom Jabukovcu.

Bezuk, koji nije od ranije bio poznat policiji, prije samoubistva je objavio poruku na društvenim mrežama “dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti”.

Policija je juče uhapsila i oca napadača Zdenka Bezuka /59/. U njegovoj kući u mjestu Krajiška Kutinica kod Kutine pronađene su dvije puške sa optičkim nišanom i prigušivačem i 1.169 komada razne municije.

(StarMo)