Naslovnica Region Plenković o pandemiji: Ulazimo u najtežu fazu…

Plenković o pandemiji: Ulazimo u najtežu fazu…

190
Andrej Plenković

Zagreb — Premijer RH Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da “ulazimo u najtežu fazu borbe s pandemijom korona virusa ali, iako je trenutno izrazito nezahvalno prognozirati, prema trenutnim trendovima izgleda da se polako udaljavamo od eksponencijalne krivulje”.

“Bitno je da svi naši sugrađani sada shvate da ulazimo možda u najtežu fazu borbe s pandemijom”, poručio je Plenković na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade, prenijela je Hina.

Uz ogradu da je u ovom trenutno izrazito nezahvalno prognozirati dinamiku pandemije u Hrvatskoj, Plenković je kazao da su brojevi novozaraženih u proteklim sedmicama rasli vrlo brzo, brojevi i dalje značajno rastu, ali zadnjih dana porast je ipak slabiji nego proteklih sedmica.

“Čini se, prema trenutnom čitanju tih trendova, da se polako udaljujemo od eksponencijalne krivulje. Naredni dani i tjedni će pokazati hoće li se taj trend nastaviti. Za razliku od Njemačke, Italije, Austrije, gdje je rast brži, mi isto tako rastemo, ali sporije”, rekao je.

(StarMo)