Naslovnica Politika Plenković: Milanović je “bizaran”…

Plenković: Milanović je “bizaran”…

173
Andrej Plenković

Zagreb — Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nazvao je “bizarnim” ponašanje predsjednika RH Zorana Milanovića u proteklih nekoliko mjeseci.

Komentarišući Milanovićeve izjave, Plenković je istakao tri glavne tačke koje, kako je rekao, smatra problematičnim, “ne samo iz aspekta njege kao predsjednika vlade, nego uopšte, kao društva”.

Plenković je naglasio da su neke Milanovićeve izjave kod određenog dijela građana podrivale ono što je radila vlada, Krizni štab civilne zaštite, epidemiolozi i ljekari, prenosi Hina.

“Ako neko kaže, otprilike, da se korona može uporediti sa karijesom, onda smatram da je to podrivanje povjerenja u one koji su ozbiljni i svaki dan u bolnicama ili socijalnim institucijama predano rade da nam oni koji su najfragilniji ne budu bolesni i što je najgore da ne umru”, rekao je Plenković.

Ojcenio je i da je krajnje neuobičajeno Milanovićevo ponašanje u vezi sa aktivnostima Državnog tužilaštva Republike Hrvatske (DORH), USKOK-a i policije u vezi sa aferom Janaf i drugim pitanjima i upitao da li je Milanoviću problem to što se nadležna tijela bore protiv korupcije.

“Borba protiv koronavirusa – ispada da je protiv, borba protiv korupcije – ima neki problem. Ne vjerujem baš da je protiv, ali očigledno je da ima neki problem”, dodao je hrvatski premijer.

 

(StarMo)