Naslovnica Politika Plenković i Milanović se složili oko Hrvata u BiH

Plenković i Milanović se složili oko Hrvata u BiH

96

Zagreb — Hrvatski premijer Andrej Plenković dao je u subotu, putem videokonferencije Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske, svoju potporu Hrvatima koji ne žive u Hrvatskoj, kazavši pritom kako su “Hrvati iz BiH posebno važni za Vladu i hrvatski narod”.

Za Hrvate u Bosni i Hercegovini rekao je kako su konstitutivni narod i najbrojnija hrvatska zajednica izvan Hrvatske.

“I mi tu privrženost potpori Hrvatima u Bosni i Hercegovini kontinuirano ponavljamo i dokazujemo, ne samo svesrdnom političkom podrškom koja je temeljno pitanje naše aktivnosti prema Bosni i Hercegovini već isto tako i brojnim projektima” koji se provode između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, osobito kroz programe suradnje”, ustvrdio je Plenković.

Spomenuo je pritom ulaganjau mostarsku bolnicu, Sveučilište u Mostaru, potporu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, te potporu nizu projekata diljem Bosne i Hercegovine, bilo da je riječ o teritoriju Federacije ili o Hrvatima u drugim dijelovima zemlje, prenosi Hina.

Potporu Hrvatima koji ne žive u Hrvatskoj putem videokonferencije Savjeta dao je i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

(StarMo)