Naslovnica Politika Plenković danas kod pape

Plenković danas kod pape

514
Plenković i papa Franjo I

Vatican — Predsjednik vlade RH Andrej Plenković, ovoga puta i u svojstvu premijera zemlje koja predsjeda Vijećem EU-a, razgovarat će jutros u Vatikanu s papom Franjom i s vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom.

To će biti Plenkovićev drugi službeni posjet Svetoj Stolici i drugi susret s Franjom.

Papa Franjo i Plenković, uz razgovor o odnosima Svete Stolice i Hrvatske, razgovaraće i o temama u zajedničkom interesu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a i Papine globalne uloge.

Tu je posebno riječ o migracijama, borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, demografskim izazovima u Europi te zajedničkim naporima u borbi protiv klimatskih promjena.

Plenković će s Franjom razgovarati i o ekumenskom i međureligijskom dijalogu, osobito nakon dvaju važnih događaja održanih u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a: susreta s predstavnicima Vijeća biskupskih konferencija EU-a i Konferencije europskih crkava te Međunarodne konferencije “Ljudsko bratstvo – temelj sigurnosti i mira u svijetu” u organizaciji Lige muslimanskog svijeta, Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i Hrvatske biskupske konferencije.

(StarMo)