Naslovnica Region Plenković: Ako zatreba i strože mjere…

Plenković: Ako zatreba i strože mjere…

320
Andrej Plenković

Zagreb — Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju da se poduzimaju sve mjere protiv širenja epidemije koronavirusa koje su primjerene u ovom trenutku, a pokaže li se potreba za strožim mjerama sigurno će ih poduzeti, ali će osigurati normalno funkcioniranje života.

Plenković je to rekao nakon glasovanja na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima upitan hoće li se mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata poduzete u Istri primijeniti na ostatak Hrvatske.

Ustvrdio je da je dinamika širenja zaraze u Hrvatskoj “umjerena” pa se može slijediti zaražene osobe, a presudan je bio vanjski faktor, odnosno dolazak zaraženih iz drugih zemalja u kojima je epidemija raširenija, javila je Hina.

“Zato poduzimamo sve mjere primjerene trenutku, ako dođe do situacije u kojoj treba poduzimati neke snažnije mjere mi ćemo ih sigurno poduzeti”, rekao je Plenković, naglasivši da je sigurnost hrvatskih građana najbitnija.

Upitan što ako se u Hrvatskoj potvrdi lokalni prijenos bolesti, premijer je rekao da razmatraju sve okolnosti i da će mjere biti proporcionalne razvoju situacije.

“Ovisno o tome u kojem gradu i kojem opsegu će se pojaviti, nastojat ćemo osigurati sve normalno funkcioniranje života, što je zadaća vlasti i s druge strane voditi računa o zdravstvenoj sigurnosti”, rekao je Plenković koji će se i sam testirati na virus.

(StarMo)