Naslovnica Sport “Plemić” neće preuzeti ranjene Modre

“Plemić” neće preuzeti ranjene Modre

87

Zagreb — Dinamo je dan nakon poraza od Hajduka na Poljudu smijenio Željka Kopića s mjesta glavnog trenera nešto više od četiri mjeseca nakon što je Kopić preuzeo prvi tim.

Kopića su otkaza došli grozni rezultati u tri od zadnja četiri derbija protiv direktnih konkurenata i činjenica da je prvenstvo potpuno otvoreno pet kola prije kraja, piše Index.hr.

Iako se nagađa da će Sergej Jakirović odmah preuzeti Dinamovu ekipu i pokušati je povesti do odbrane titule, Index saznaje da aktuelni trener Zrinjskog ipak ne dolazi na Maksimir. Barem ne do ljeta. To je za taj portal potvrdio i glasnogovornik Zrinjskog Mario Pandža koji je na pitanje odlazi li Jakirović iz Mostara odgovorio:

“Istina je. Sergej je otišao iz Mostara, ali s ekipom u Sarajevo gdje sutra igramo protiv Željezničara. Gospodin Jakirović ostaje na klupi našeg kluba”.

Jakirović je bio u kombinacijama još u januaru i već je bio praktički sve dogovorio, ali je Dinamo ipak odabrao Željka Kopića koji je dobio i funkciju sportskog direktora. Međutim, osim solidnih predstava protiv Seville, Kopić nije uspio pobjeći konkurentima u borbi za titulu, a u ključnim utakmicama (dvaput protiv Hajduka i jednom protiv Osijeka) Dinamo je bio grozan i nije dao nijedan gol.

Kako saznaje Index, Dinamo će do kraja ove sezone voditi tzv. “prelazno rješenje” i ono neće biti neko iz kluba. Novi glavni trener tražit će se po završetku prvenstva nezavisno o tome hoće li privremeni trener uspjeti odbraniti titulu prvaka. Kao mogući kandidat spominje se Ante Čačić.

(StarMo)