Naslovnica Politika Pjevač ulazi u politilku, ali se ne hvali podrškom u rodnom gradu

Pjevač ulazi u politilku, ali se ne hvali podrškom u rodnom gradu

385
Alen Islamović

Bihać — Alen Islamović, pjevač i muzičar, odlučio se početi baviti politikom. On je za N1 kazao da mu “pohvale dolaze sa svih strana, ali najmanje iz njegovog rodnog Bihaća”.

– Veliku podršku imam iz Makedonije, Slovenije, ali najmanje imam od svojih Bišćana. Ali to je tako, ta popularnost, slava, se teško vari u rodnom gradu. Borit ću se da ovaj grad bude kao što je nekada bio, grad domaćin, koji je volio ljude, toga više nema, rekao je Islamović za N1.

On je rekao da sa Emdžadom Galijaševićem “pravi nezavisnu listu”, na kojoj će biti privrednici, inžinjeri, profesori, doktori – koji do sada nisu učestvovali u političkom životu Bihaća.

Na pitanje: Kako gleda na migrante? Islamović je rekao:

– Mi trebamo odvojiti pravog migranta i migranta koji je opasan. Imaju dvije sorte. Ovi drugi imaju samo cilj, sila, nasilje, strah i pravac Holandija, Njemačka, Austrija. A to nije baš tako lako. Trebali su se informisati kako ući u Evropu, a ne preko Bihaća. Mijenjat ćemo stvari ako pobijedimo. Vratit ćemo Bišćane i Bišćanke u njihove ulice, susjede, komšije, da zajedno piju kafu, a ne da drže toljage i čuvaju svoju imovinu, rekao je Islamović.

(StarMo)