Naslovnica Život Pijanista Đuzel u Kosači

Pijanista Đuzel u Kosači

239
Marijan Đuzel

Mostar — Koncert pijaniste Marijana Đuzela održaće se danas u HD Kosača u Mostaru, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Glavna podružnica Mostar.

Đuzel će izvesti Mozartovu Fantaziju u c-molu, Beethovenovu sonatu op.111 – posljednju od 32 klavirske sonate, zatim Chopinovu Polonezu fantaziju iz opusa 61, te na kraju Lisztov Totentanz, izuzetno virtuozno i efektno djelo nadahnuto srednjovjekovnom sekvencom Dies Irae, javili su organizatori.

Pijanista Đuzel osnovno glazbeno obrazovanje stekao je u svom rodnom gradu Imotskom, gdje je u glazbenoj školi učio glasovir kod Alenke Milano i rog kod Ivana Glibote. Gimnaziju i srednju školu (klavir u klasi Kosovke Čudine) završio je u Splitu. Klavir je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kao student Đorđa Stanettija.

U sklopu Erasmus programa razmjene studenata pohađao je bečki Universität für Musik und darstellende Kunst (klasa Jana Jiračeka von Arnima) te na poziv Dubravke Tomšić studirao klavir u njezinoj klasi na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Usavršavao se na Koninklijk Conservatorium u Bruxellesu kod Aleksandra Madžara.

Koncert u Mostaru njegov je drugi nastup u tom gradu. Prije deset godina, u jesen 2009. održao je recital u Kosači.

(StarMo)