Naslovnica Sport Petev: Promašili smo dosta zicera

Petev: Promašili smo dosta zicera

98

Zenica — Nakon utakmice Bosne i Hercegovina-Finska, u kojoj je naša reprezentacija u utorak uveče osvojila nova tri boda, održana je press-konferencija na kojoj je na pitanja novinara odgovarao selektor Ivaylo Petev.

„Prije svega čestitam momcima na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi. Dali su sve od sebe, a to nije lako u ovom terminu. Svaka im čast na svemu što su prikazali. Večeras smo igrali veoma dobro, ali nažalost promašili smo dosta zicera. S druge strane, protivnik je par puta prišao golu i pogađali su. To je jedino čime sam nezadovoljan. Zabili smo tri gola, pobijedili i sretni smo zbog toga“, rekao je Petev i dodao:

„Svi igrači, zatim mi u stručnom štabu, moji asistenti, od prvog dana sve radimo za Bosnu i Hercegovinu. Sigurni smo u sebe i sada dolaze i rezultati.“

Na pitanje da li je bh. tim bio previše ofanzivan u prvom poluvremenu, selektor je odgovorio:

„To je bio rizik koji smo uzeli i stvorili smo odlične prilike. Nažalost, nismo se dobro pozicionirali kod golova protivnika, ali smo uveli u igru još jednog štopera pa smo to popravili i dobili dodatnu sigurnost. Na kraju, najbitnije je da smo pobijedili“, rekao je Petev, prenosi oficijelna internet-stranica Nogometnog saveza BiH.

(StarMo)