Naslovnica Mostar Pet institucija organizuje obilježavanje Dana državnosti BiH

Pet institucija organizuje obilježavanje Dana državnosti BiH

315

Mostar — U organizaciji pet institucija kulture Mostara – Narodnog pozorišta, Centra za kulturu, Muzeja Hercegovine, Narodne biblioteke i Pozorišta lutaka – u ponedjeljak, 25. novembra u Narodnom pozorištu Mostar bit će održana svečana akademija povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, saopštili su organizatori.

Prisutnima će se obratiti Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona; Federalna ministrica obrazovanja i nauke dr. Elvira Dilberović, te poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Edin Mušić koji su i pokrovitelji manifestacije.

Kao posebnog gosta organizatori najavljuju Predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denisa Zvizdića.

U umjetničkom dijelu programa publika će imati priliku uživati u nastupu jedne od najboljih interpretatorki sevdalinke mlađe generacije, Alme Subašić, te u izvrsnim nastupima glumca Armina Omerovića.

Program počinje u 13.00 sati.

Ranije tog dana, u 11.00 sati bit će organizovano odavanje počasti poginulim borcima NOR-a 1941-1945 i polaganje cvijeća na Partizanskom spomen-groblju; te od 12.30 sati učenje fatihe i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995, na mostarskim Šehitlucima, najavili su organizatori.

(StarMo)