Naslovnica Politika Peović: Zašto Tuđman? Njemu je dokazan UZP!

Peović: Zašto Tuđman? Njemu je dokazan UZP!

254
Katarina Peović

Zagreb — Poslanica Radničke fonte u Saboru RH Katarina Peović izjavila je danas na sjednici Sabora da se “postavlja pitanje da li je prikladno da budući Univerzitet odbrane i nacionalne bezbjednosti nosi ime prvog hrvatskog prdsjednika Franje Tuđmana, budući da je Haški tribunal “utvrdio da je bio učesnik udruženog zločinačkog poduhvata”.

Tokom saborske rasprave o Prijedlogu zakona o osvivanju ovog univerziteta, izlaganje Peovićeve izazvalo je buru reakcija i osuda poslanika, a hrvatski ministar odbrane Mario Banožić joj je poručio da je “ime Univerziteta vrhunski odabrano, jer riječ o prvom hrvatskom predsjedniku”.

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je da je Tuđman “jedan od najvećih hrvatskih sinova” i da HDZ “neće dozvoliti klevete ideoloških nasljednika Saveza komunista Јugoslavije”.

– Nećemo dozvoliti da pojedini zastupnici svoje frustracije i žaljenje što je stvorena hrvatska država izražavaju tako da klevetama i lažima govore o utemeljitelju moderne i suverene Hrvatske – rekao je Bačić.

(StarMo)