Naslovnica Politika Pendeš: Vlast, pa ANP

Pendeš: Vlast, pa ANP

466
Marina Pendeš

Sarajevo — Ministrica obrane BiH Marina Pendeš izjavila je kako je “nužno žurno provesti rezultate Općih izbora 2018. te vlast formirati dogovorom izbornih pobjednika”.

“Tehničko pitanje poput ANP-a ne smije se zloupotrebljavati, kazala je ministrica Pendeš, istaknuvši da obaveze koje je kao država preuzela Bosna i Hercegovina mora ispunjavati kako bi se dokazala kao ozbiljan suradnik euroatlantskih partnera”, javili su iz HDZ-a BiH.

“ANP znači djelovanje na području političkih, pravnih, obrambenih i sigurnosnih, gospodarskih i drugih pitanja. Implementacijom ANP-a stvara se potencijal za ostvarenje utvrđenih strateških ciljeva i prioriteta. Kroz implementaciju poglavlja o obrambenim i vojnim pitanjima Oružane snage će efikasnije implementirati alate partnerske suradnje kako bi se povećale sposobnosti i učinkovitost, kako Oružanih snaga, tako i sigurnosnog sustava BiH” – izjavila je ministrica Pendeš.

Pendeš je poručila kako je ANP “nužno staviti na dnevni red Vijeća ministara BiH”.

“Imajući u vidu aktualni trenutak u političkom procesu, interese, ciljeve i očekivanja svih naroda u BiH, ne bi se smjelo dopustiti da se rješavanje tehničkog pitanja kao što je usvajanje i prezentiranje ANP-a tretira kao platforma za daljnje unutarnje nesuglasice. Hrvatski politički predstavnici, HDZ BiH i HNS, nastavit će se zalagati da to da BiH ispuni strateške vanjskopolitičke ciljeve i pridruži se EU i NATO” – dodala je ministrica Pendeš, stoji u priopćenju.

(StarMo)