Naslovnica Politika PDP: Dodikove radikalne mjere nemaju ničiju podršku

PDP: Dodikove radikalne mjere nemaju ničiju podršku

79
Branislav Borenović

Banja Luka — Predsjedništvo PDP-a održalo je danas sjednicu na kojoj je usvojeno osam zaključaka. Poručeno je da “prijedlozi Dodika koji najavljuju radikalne mjere nemaju ničiju podršku te imaju za cilj stvaranje sukoba i političkog haosa u BiH”.

Smatraju da je odluka Ustavnog suda prema kojoj pojedine odredbe zakona o šumama u Rs nisu u skladu s Ustavom, nepotrebno loša.

“RS će nastaviti preko svojih institucija nastavljati upravljati svojim resursima. PDP smatra da je potrebno prije najavljene posebne sjednice NSRS o odluci Ustanvog suda provesti raspravu o implementaciji svih dosadašnjih zaključaka na posebnim sjednicama, posebno koji se odnose na odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu i nametnutom tzv. Inzkovopm zakonu. Niko nema pravo da se poigrava i koristi NSRS za dnevno-političke svrhe”, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Istakli su kako je “najveća opasnost za RS i njenu budućnost ekstremno visok nivo korupcije u institucijama RS i veliki broj kanala kojim se izvlače milionski iznosi iz budežta u privaten džepove”.

“Najveći neprijatelj RS su korupcija i režim SNSD-a i njihovih satelita koje podstiču i kreiraju. To je ključno pitanje RS danas – kako se izboriti sa sveprisutnom korupcijom”, rekao je Borenović.

Poručio je i to kako traže odgovore o aferi “Kiseonik”, prenosi televizija N1.

(StarMo)